Mad til hvalpe

For hvalpe er vores prioritering, at mad ikke skal være et tema!
 
  • Hvalpe skal først og fremmest kunne spise sig mæt, således at de ikke oplever, at de skal skynde sig/forsluge sig, men i stedet kan fortsætte deres sunde selvregulering, hvor de går fra maden i lighed med de går fra mælken, når de er mætte.
  • Hvalpe skal erfare, at de kan optage næring fra forskellige måltidskilder.
  • Hvalpe skal kontinuerligt - udfra vores synspunkt - tilbydes rå & friske kvalitets byggestene til at vokse af såvel som forskelligt forarbejdet mad af hele gode råvarer, således at de kan vokse sig store og systemstærke gennem sund, nærende & opbyggende mad.
 
Ann-Kristin Meyer, som er kandidatstuderende i Animal Science med speciale i hundeernæring, er meget anbefalelsesværdig at følge. På Facebook & Instagram har Ann-Kristin Meyer siden HundefoderNørden.
 
 
Apropos at være mæt, så er berner sennen jo en tung hunderace, som derfor meget gerne skal vokse langsomt for at sikre, at der ikke sker en belastning eller mulig fejludvikling i vækstfasen.

Det er derfor helt afgørende, at følge hvalpens vægt hver uge og med en vægtkurve sikre, at væksten det første år er sund.
 
Og det er tilsvarende helt afgørende at finde niveauet, hvor hvalpen & senere unghunden er mæt uden at den vokser for hurtigt - og dette niveau flytter sig flere gange, så daglig råkost som en del af måltidet er et godt justeringsredskab, så en mulig for stejl vækst kan reguleres uden at hvalpen & unghunden oplever, at mad bliver et tema, fordi der ikke er tilstrækkeligt mad.
Corcanis v/Lise Høgfeldt & Anne Drachmann