Nyheder 2012

22.12.12
 
Og her i december nåede Jordan endnu en løbetid, og Vinetta blev falsk drægtig. Og året er igen gået sin gang omend meget anderledes end jeg havde set komme, men sådan er veje nogle gange så uransaglige og det vigtigste er jo, at der overhovedet er vej!
Med tak for 2012 og med de bedste ønsker for vores alles 2013.
 
16.09.12
 
Så er Vinetta sørme i løbetid - jeg havde fuldstændigt glemt, at det kunne være en mulighed trods hun jo faktisk de sidste år netop har været i løbetid omkring februar & september.
 
04.06.12
 
Min fine Jordan Bordan med stjerneøjne - hun er så højløbsk, og hendes mandelformede øjne funkler, mens hun søgende spejder sig omkring med rank spændstig positur og højtløftet hale. Så fin så fin - og alle de som I gamle dage talte om, at der ikke var noget om, at det kunne være synd for hunhunden ikke at blive parret. Ja, de er ikke som jeg berørt i et grad, hvor jeg er klar over, at jeg faktisk bliver belært - idet aktuelt Jordans cyklus så tydeligt understreger, at hele hendes system er indstillet til at forplante sig nu som højløbsk, om nogle uger næste fase af indadvendthed og om et par måneder uro som var hun på vej mod en fødsel afrundet af adskillige ugers falsk drægtighed. Hvor er naturen stor!
Og lige så fine Vinetta Betta tutter omkring og forhåbentlig fortsætter cykluser & det samlede liv sin gode gang, så jeg kan parre Vinetta & Ola i begyndelsen af 2013 og få fornøjelsen af hvalpeliv og at beholde en Bella Bertha!
 
30.05.12
 
Og nu er Jordan godt igang med sin løbetid - hun er på vej ind i sin højløbske fase, og der er fest og stor fortagsomhed for at komme ud på tur!
Så livsbekræftende!
 
19.02.12
 
Det er sådan en glæde at få lov at følge moder natur!
Konkret ligenu i de enkelte stadier af Vinetta´s løbetid, hvor hun er på vej til at blive højløbsk, og hun derfor danser sig frem i verden på fjedrende poter. Ligeledes undersøger hun minutiøst stort set alle duftmarkeringer, og når de er særligt gode står hun tillige med logrende hale - så vores gåture tager den dobbelte tid. Sidst er hun begyndt at spejde - og hun spotter hunde på overordentlig lang afstand og begynder straks at kalde. Jordan er efter sin løbetid i december igang med at gøre sig klar til at modtage de hvalpe, som måske ville have været, om hun blev parret - så hun ligger i hule i sin stol & i sofaen, og hun er blid, stille og føjelig og så tilfreds med at vi bortset fra gåturene er samlet herhjemme.  
Sikke kræfter, og hvor jeg synes, at det er vidunderligt, at vi således er vidne til & en del af en langt større og stærkere orden som Moder Natur!
 
12.02.12
 
Vinetta er begyndt at bløde og desværre må den planlagte parring udsættes!
Vinetta startede sin løbetid stort set på datoen som sidste år, og det må da siges at være en stabil blødningsrytme - og Vinetta er jo overordentlig stabil, og jeg vil derfor så vældig gerne have, at min tredje hund bliver en hvalp fra hende & Ola. Imidlertid er jeg stadig ikke rask efter mit fald tilbage i 2010, og senest er der konstateret målbare skader på min hjerne, og et målrettet behandlingsforløb på Center for Hjerneskade er netop nu kommet på tale. Og selvom jeg af hjertet gerne vil hvalpe og at få min tredje hund, så er min hovedprioritet selvfølgelig er at blive hel igen, og parringen må derfor udskydes. Jeg håber, at parring af Vinetta & Ola kan blive mulig samme tid næste år - altså februar/marts 2013.
 
21.01.12
 
Jordan kom vel hurtigt i løbetid igen, så hun var højløbsk i julen 2011 - og da Jordan & Vinetta gennem de senere år har fulgtes af i deres løbetider har jeg været spændt på, om også Vinetta nu ville begynde at bløde eller om begge hunde er på vej tilbage i deres oprindelig cyklus, hvor Jordans rytme er kort & Vinettas rytme er lang.
 
Og da Vinetta stadig ikke er kommet i løbetid tegner det jo ind til videre godt - fordi jeg som skrevet under Nyheder 2011 konsekvent kun ønsker at parre således, at hvalpene fødes forår/sommer og dermed sikres glæden af masser af udeliv!
 

Det er derfor op til tiden at vise, om den planlagte parring med Ola Odelsgutt av Hiselfoss kan føre til hvalpe i foråret 2012 eller om Vinetta begynder at bløde om snart, således at parringen må udskydes eller om hun først kommer i løbetid til foråret og mulige hvalpe derfor vil blive sommer bernere sunde søde senner.

Corcanis v/Lise Høgfeldt & Anne Drachmann