Opdræt af berner sennen

Corcanis vægter sundhed, trivsel, selvtillid og skønhed. Vi sigter specifikt mod at videregive lang levetid, karakter & høj grad af selvfølelse og om muligt fri for hofte-, skulder- og albuedysplasi, og vi har som mål, at hver enkelt hvalp i sin egen stuktur er fysisk, psykisk og mentalt stærk & sund samt fuld af liv, leg og udstråling.  

Vi er naturligvis medlem af Dansk Kennel Klub og af Dansk Berner Sennen Klub.

Ved parring skal hannen i lighed med vores egne hunde være opvokset i og leve som et medlem af familien. Desuden racetypisk, fysisk og psykisk sund og med en høj grad af selvværd, som resultat af at hunden i sin struktur og sit temperament har haft forhold, hvor den har kunnet folde sig ud! Sidst er skønhed og udstråling også en betydelig prioritet:-)! - ligesom parringen skal foregå naturligt. 

Hvalpene fødes selvfølgelig i hjemmet - de første uger opholder de sig i soveværelset, og når de begynder at vise interesse for at udforske mere, så er de i resten af huset og haven. De er under hele deres opvækst i samme rum som os - også om natten, da vi således sikrer en maksimal prægning på mennesker. Samtidig lærer vi den enkelte hvalp at kende i dens fulde døgnrytme, og sidst men ikke mindst giver det os mulighed for løbende at forstærke hvalpeflokkens forståelse for, at vi som mennesker gradvis overtager hundemoderens status, som den primære kilde for mad, tryghed, sjove & spændende tiltag såvel som afgrænsning, og at  de kan regne med os, fordi vi i lighed med de voksne hunde er sammen med dem og tilgængelig dag som nat.

Fodring: Hvalpene får - når de er klar til det - gradvist presenteret en palet af måltider, således at de vil kunne trives på forskellige former for mad. Først & fremmest får de gennemgående og fuldstændig afgørende naturligvis mælk fra deres mor hele opvæksten igennem og de sidste uger i omfanget 3-5 gange i døgnet☺! Derudover i takt med de er udvikles får de måltider af rå kallun/råt hakket indmad/rå fisk/råt hvalpemix + olier, vitaminer & mineraler efterfulgt af opblødt tørfoder. Måltiderne vil også kunne bestå af kogt ris med kogte grøntsager iblandet kogt indmad/kogt fisk/kogt kød + olier, vitaminer & mineraler efterfulgt af opblødt tørfoder. De vil også få A-38 alene eller med tun eller rogn + olier, vitaminer & mineraler efterfulgt af opblødt tørfoder. Og så vil de tillige få deres tørfoder som søgemad samt de vil få marvben, kødben & tørret kød/tørret fisk. Tørfoder vil formentlig være fra Orijen, som vi synes, er det lødigste tørkost på markedet, fordi det består af hele ferske råvarer hvoraf 2/3 er friske eller råfrosne med fordelingen 80% protein og 20% grønt & frugt heraf ingen korn. Alternativt vil tørfoderet være fra Essential Foods.

Samlet gør vi en meget stor indsats for, at hvalpene opfostres under så livsfremmende vilkår som muligt - grundlæggende at de stimuleres og socialiseres samt at de selvfølgelig får opbyggende og nærende mad, masser af søvn og oceaner af muligheder for kontakt. Og i takt med at de modnes tillige daglige erfaringer på egen motivationsbane, besøg og overnatning af andre to- og firebenede, ture til skov, strand og by samt forhåbentlig mange & gode oplevelser med mennesker, som kommer i ønsket om at dele liv med dem!

 

 

Corcanis v/Lise Høgfeldt & Anne Drachmann